Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta sve možeš s 40 mil. EUR kad si država a ne daš Zvezdi i Partizanu?

  Programski koordinator A 11 – Inicijative za ekonomska i socijalna prava Danilo Ćurčić ocenio je da cifra od 40 miliona evra sa koliko je država pomogla fudbalske i košarkaške klubove u poslednjih pet godina zvuči nestvarno.

  „Nama koji se bavimo socijalnim i ekonomskim pravima, koji znamo kolika su davanja države na ovom polju, suma od 40 miliona evra data profitabilnim sportskim klubovima, koji zarađuju novac, zvuči nestvarno, deluje kao da ne živimo na istoj planeti a ne u istoj državi, koja bi trebalo da o svima nama brine podjednako“, kaže Ćurčić.

  Poređenja radi, objašnjava Ćurčić, suma koju je država izdvojila ovim sportskim klubovima u gotovini (ne uključujuči kredite, reporogram poreskih dugova i drugo) veća je od celokupne sume koju država godišnje izdvaja za hraniteljske porodice koje brinu o deci bez roditeljskog staranja.

  „Za taj novac je moglo da se skući oko 1.800 porodica koje nemaju krov nad glavom. Ta suma je jednaka petini budžeta grada Beograda za subvencionisanje vrtića“, dodaje on.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE