Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta su pokretni roboti i kako menjaju budućnost?

  Razvoj robota i tehnologije koja ih pokreće raste poslednjih godina. Roboti postaju sve napredniji, sposobni da obavljaju različite zadatke i doprinose radnim procesima. S tim u vezi, samo je pitanje vremena pre nego što će neko koga poznajete poželeti da integriše robote u svojoj kompaniji.

  Takođe, može se reći da su roboti uveliko postali deo naše svakodnevnice. Mnogi ljudi već imaju robota usisivača ili kosilicu za travu, i kako se pojavljuju novi slučajevi upotrebe, novi roboti će takođe naći put i do vašeg domaćinstva.
  Ovi roboti koji umeju da kuvaju, grade ili premeštaju stvari nazivaju se pokretnim robotima, jer imaju izvanrednu sposobnost kretanja. Dakle, evo kratkog kursa o pokretnoj robotici ako vam je ovo prvi susret s ovim pojmom.

  Šta su pokretni roboti?

  Pokretni roboti su roboti pretežno kontrolisani softverom koji koriste senzore, veštačku inteligenciju i druge tehnologije kako bi skenirali i navigirali svoje okruženje. Pokretni robot kombinuje veštačku inteligenciju i fizičke elemente, uključujući točkove, noge i druge karakteristike koje mu omogućavaju da se kreće i obavlja specifične zadatke. Tako se može reći da je pokretna robotika grana fokusirana na stvaranje ovih visoko operativnih robota sa veštačkom inteligencijom.

  Naravno, što više ova tehnologija napreduje, sve više kompanija će bar razmotriti mogućnost njene implementacije na radnom mestu. Možemo da koristimo pokretne robote kako bismo automatizovali repetitivne zadatke koji ne zahtevaju nužno ljudsku pomoć, čime postaju ekonomičan izbor za kompanije.

  Još važnije, pokretni roboti mogu raditi u specifičnim okruženjima ili obavljati zadatke koji predstavljaju rizik po zaposlene. Na primer, pokretni robot dovoljno mali da prođe kroz uske otvore može se koristiti za identifikaciju opasnosti ili kvarova na teško dostupnim mestima ili obavljanje zadataka u skučenim prostorima koji nose ozbiljan rizik od požara ili eksplozije. Ostale zanimljivosti o pokretnim roboima možete pročitati na WebMind portalu.

  Izvor: WebMind

  Foto: WebMind

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE