Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta je „Just Eat Takeaway“ – konkurencija Glovu koju Marko Čadež zove u Srbiju?

  Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež „iskritikovao“ je na svom Tviter profilu platformu za dostavu hrane Glovo zbog dugog čekanja i tom prilikom pozvao evropsku platformu iste namene „Just Eat Takeaway“ da dođu u Srbiju, te da imaju njegovu „punu podršku“ u tome.

  Sedište kompanije je u Amsterdamu, a kompanija u sadašnjem obliku posluje od januara 2020. godine i nastala je spajanjem dve firme za distribuciju – Takeaway.com, koja je osnovana 2000. u Holandiji i Just Eat koja postoji od 2001. u Danskoj.

  Kupoprodajna cena po kojoj je danska kompanija izvršila akviziciju iznosila je 7,8 milijardi dolara.

  Funkcioniše po principu posrednika između nezavisnih podavnica hrane i potrošača.

  „Just Eat Takeaway“ upravlja svetskim tržištem za dostavu hrane na mreži koja povezuje milione kupaca sa hiljadama restorana u 24 zemlje“, navodi se u opisu na njihovim društvenim mrežama.

  IZJAVA DANA: Kako je predsednik PKS „prozvao“ Glovo

   

  Inače, u pitanju je kompanija za dostavu hrane koja je u neprestanoj ekspanziji. U prethodnom periodu ova kompanija kupila je nekoliko velikih kompanija za dostavu hrane.

  „Just Eat Takeaway.com“ povezuje desetine miliona potrošača sa više od 580.000 lokalnih restorana preko svojih sajtova i aplikacija u ukupno 24 zemlje.

  Prisutni su u SAD, Kanadi, Južnoj Americi, Australiji i Novom Zelandu, Izraelu i praktično celoj Zapadnoj Evropi. U našem okruženju posluju u Bugarskoj, Rumuniji i Austriji.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Just eat Takeaway.com

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE