Šta će reći Tramp? Apple SELI "rende" iz Teksasa u Kinu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šta će reći Tramp? Apple SELI “rende” iz Teksasa u Kinu

  Uprkos carinama i trgovinskom ratu sa Kinom, Apple će svoj najskuplji računar ipak u potpunosti sastavljati u Kini, piše Wall Street Journal.

  Jedini značajniji Appleov proizvod koji se do sada sastavljao u SAD-u bio upravo prethodni Mac Pro, što su kompaniji iz Kupertina sa ponosom isticali.

  Trampova administracija poslednjih meseci vrši veliki pritisak na međunarodne korporacije da deo svoje proizvodnje vrate u SAD, zbog čega se uvode carine na robu uvezenu iz Kine, prenosi B92.

  Ništa od toga, međutim, nije uspelo da „nagovori“ Apple da nastavi sa sklapanjem svog najskupljeg Mac računara na američkom tlu.

  Zbog toga će se Mac Pro, čija početna cena iznosi 6.000 dolara, sklapati u kineskim pogonima kompanije Quanta Computer u blizini Šangaja.

  Apple će time uštedeti na transportnim troškovima komponenti koje se ionako proizvode u Kini. Taj potez bi trebalo da predstvalja dovoljnu uštedu, koja će poništiti negativne efekte carina.

  O ovom potezu iz Applea su zvanično poručili:

  „Kao i svi naši proizvodi, novi Mac Pro je dizajniran i osmišljen u Kaliforniji i uključuje komponente iz nekoliko zemalja, pa tako i Sjedinjenih Država. Finalno sklapanje je samo jedan deo proizvodnog procesa“.

  Odluka o preseljenju linije za sklapanje Maca Pro u Kinu poklapa se sa istekom subvencija koje je Apple koristio kao podsticaj za proizvodnju prošle generacije u Teksasu.

  Izvor: B92

  Foto: Printscreen/Youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE