Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srpskim auto-putevima do 130 km na čas

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavljuje da će predložiti da se maksimalna brzina na auto-putu poveća sa 120 na 130 kilometara na sat, kao što je u evropskim zemljama.

  „Uskoro ćemo imati najmoderniji auto-put. Možda, takođe, treba razmišljati i to će biti jedan od mojih predloga da razgovaramo sa svima – da dođemo i na onu evropsku brzinu za auto-puteve, a to je 130 kilometara na sat“, naglasila je ministarka.

  Mihajlovićeva je rekla da Srbija može da poveća tu brzinu na auto-putu pošto se mnogo ulaže u održavanje. „Imamo, zaista, moderan auto-put i pokrenuću to pitanje“, dodala je ministarka.

  Mihajlovićeva je kritikovala izvođače radova na delu Koridora 10 od Srpske kuće do Levosoja, u blizini Bujanovca, i zatražila da pojačaju radove kako bi ta deonica bila gotova u predviđenom roku – do novembra.

  Tokom obilaska radova, zajedno sa direktorima Koridora i Puteva Srbije, Zoranom Babićem i Zoranom Drobnjakom, ministarka je zatražila od izvođača da povećaju broj radnika i mašina.

  Reč je o veoma važnoj deonici Koridora 10, dugoj 8,06 kilometara, istakla je ministarka i ukazala da su izvođači otprilike na polovini radova.

  Do kraja godine bi trebalo da se iz Beograda do Čačka stiže za sat vremena, rekla je ranije Zorana Mihajlović i dodala da danas imamo 200 kilometara puteva više nego pre tri-četiri godine.

  Prema njenim rečima, Srbija je spremna i da gradi auto-put Beograd–Sarajevo i već je urađena studija izvodljivosti, ali BiH mora da se dogovori o ruti na njihovoj teritoriji.

  Izvor: RTS

  Foto: FI

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE