Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srpski radnici u Sloveniji sada mogu da odahnu

  Statistika pokazuje da je od 1. januara do kraja septembra ove godine u Sloveniji radilo  3.500 državljana Srbije, a očekuje se da će ih do kraja godine biti ukpno 4.000. Vlade Srbije i Slovenije danas su potpisale protokol koji bi trebalo da im olakša živote.

  „Ovaj Protokol predstavlja nastavak saradnje koja je početa u julu, kada je naša Skupština ratifikovala Sporazum o zapošljavanju državljana Srbije u Sloveniji koji su potpisale naše dve zemlje. Tim Sporazumom smo stvorili osnovu da naše Nacionalne službe za zapošljavanje potpišu još jedan tehnički sporazum i omogućili razmenu podatka kada je u pitanju zapošljavanje i migracija zaposlenih“, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević

  Prema njegovim rečima, veliki broj državljana Srbije radi u Sloveniji, a ovim sporazumom, Srbija želi da zaštiti njihova prava i da im omogući da rade u skladu sa slovenačkim zakonima.

  „Sporazumom o zapošljavanju državljana Srbije u Sloveniji želeli smo potpuno da zaštitimo naše radnike u toj zemlji. Sa druge trane, dosta slovenačkih državljana i investitora dolazi u Srbiju i Slovenija isto tako želi da zaštiti njihova prava“, rekao je Đorđević.

  Izvor: agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE