Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srpski pasoš na 31. mestu

  Na rang-listi pasoša, prema broju zemalja u koje vlasnik može da ode bez viza, Srbija je zauzela 31. mesto u svetu, jer njeni građani bez vize mogu da putuju u 126 zemalja, a u 43 vize dobijaju po ulasku.

  Viza je građanima Srbije potrebna za ulazak u 72 zemlje, pokazali su najnoviji podaci objavljeni na sajtu passportindex.org koji rangira 199 pasoša.

  Najbolji pasoš imaju građani Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji bez vize mogu da putuju u 167 zemalja, a drugo mesto dele Nemačka i Singapur, sa čijim pasošem može da se uđe u 166 zemalja.

  Pasoši Danske, Švedske, Finske, Luksemburga, Italije, Francuske, Holandije, Španije, Norveške, Južne Koreje i SAD nalaze se na trećem mestu i sa njima može da se uđe u 165 zemalja.

  Od zemalja u regionu „najjači“ pasoš ima Slovenija, koja je na sedmom mestu i sa kojim može da se uđe u 161 zemlju, a zatim Hrvatska, koja deli 11. mesto sa Monakom zbog 156 zemalja u koje njeni građani mogu da uđu bez vize.

  Iza Srbije su Makedonija na 36, Crna Gora na 37. i BiH na 40. mestu. Na poslednjem mestu se nalazi Avganistan, čiji građani mogu da putuju u 29 zemalja.

  Izvor: RTS, Tanjug

  Foto: printskrin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE