Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srpski paralelni svetovi – od Parade ponosa do Vukovog sabora

  „Šetam za promenu“, „Na Prajd se dolazi, na Prajd se ne poziva“, „Ana je tu“, šareni baloni, zastave duginih boja – dekor i neke od poruka jučerašnje beogradske Parade ponosa. Oko 1.000 učesnika  prošetalo je centralnim beogradskim ulicama, ovoga puta bez incidenata i povređenih.

  Mala srpska šizofrenija – jako policijsko obezbeđenje, blokirane ulice, nadletanje helikoptera sa jedne strane Prajda, a sa druge strane žurka, đuskanje, veselje i poruke ljubavi. U isto vreme, dok se u Beogradu održavao Prajd, u Tršiću je trajao Vukov sabor. Premijerka i ministri za rad, i državnu upravu, na Paradi, a predsednik države u Tršiću, valjda da se održi ravnoteža i balans dve Srbije.

  mali_brnabic_ruzic_beta_milos_miskov

  „Na Vukovom saboru u Tršiću u ovom trenutku je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i deo ministara, a ja i deo ministara smo ovde. I sve je to Srbija“, kazala je premijerka Ana Brnabić.

   Predsednica Vlade, koja ne krije da je istopolne seksualne orijentacije, dodala je i da je „srećna“ jer Beograd i Srbija pokazuju svoju otvorenost i toleranciju.

   „Vlada Srbije je tu da za sve gradjane – kako većine, tako i manjine, pokaže da poštuje različitosti“, poručila je premijerka.

   Prajd svake godine ima i kumu, ovoga puta to je bila pevačica Jelena Karleuša. Došla je, kako kaže, bez pripremljenog govora, jer nije političarka. Dobila je i poklon – ljubičasti tanjirić sa porukom „kuma nije dugme“.

  karleusa_prajd_beta_milos_miskov

   „Smatram da je borba za ljudska prava moralna obaveza svakog od nas, pogotovo javnih ličnosti koje mogu da koriste svoje ime i slavu zarad onog što se zove borba protiv mržnje, borba za toleranciju, mir, jednakost i ljudska prava. Ja sam svoju decu naučila šta znači voleti, šta znati biti čovek i poštovati. Ako je mama levoruka, to ne znači da mamu treba naterati da piše desnom rukom, već poštovati mamu, baš zato što je drugačija. Niko, nijedan Bog ne može da ima ništa protiv ljubavi, protiv ljudi koji u rukama drže šarene zastavice i žele samo jedno – da imaju pravo da budu ljudi“, poručila je Karleuša i za to bila nagrađena aplauzom.

   Prajd se završio jakim pljuskom i vetrom, a one najupornije ni to nije sprečilo da uz muziku nastave da đuskaju pod šarenim kišobranima.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta, Miloš Miškov

  Piše: B.M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE