Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srpska izborna bajka

  Sećate li se pesmice iz bajke o tri praseta „ko se boji vuka još, tri za groš… Vuka se ne bojim ja  tralalalala“?  Sećate li se priče o dečaku koji je dok je čuvao ovce iz dosade vikao „vuk, vuk!“, pa mu, kada se vuk stvarno pojavio, niko nije verovao?  E, sada samo reč vuk zamenite rečima vanredni parlamentarni izbori i dobićete srpsku stvarnost proteklog vikenda. Neka od najpoznatijih  srpskih životnih pitanja su- kako platiti račune, ostati ili otići preko, kao i da li sam ostavila uključenu peglu? Na toj listi proteklih nedelja istaklo se i u prvi plan izbilo pitanje- hoće li, pored gradskih izbora u Beogradu, naredne godine biti održani i vanredni republički izbori?

  Odgovor na to sudbinsko nacionalno pitanje  dobili smo na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke i on glasi „ne“. Ipak, to nije ono jako i stopostotno ne, već ono ne koje bi, kako je objašnjeno, moglo i da se promeni usled različitih, pre svega, spoljnopolitičkih faktora.  Stav da se vanredni republički izbori, ipak, ne održe, već da se u martu glasa samo u Beogradu, prvo je izneo lider SNS-a i cele Srbije Akleksandar Vučić, a onda ga je potvrdio i Glavni odbor SNS-a. Zlobnici bi rekli da u politici nema emocija, ipak, to je svojom izjavom opovrgao Nebojša Stefanović:  Za razliku od njih drugih koji se možda stide da to kažu, mi volimo i poštujemo predsednika svoje stranke i poštujemo ono što kaže. Svima je jasno da rezultate koje imamo i poziciju, imamo najviše zahvaljući radu tog čoveka – ocenio je Stefanović. Jedino što ostaje nejasno je zbog čega je priča o vanrednim parlamentarnim izborima zapravo bila pokrenuta, ali to sada nama običnim smrtnicima nije ni bitno, pošto je sve odlučeno, barem privremeno.

  Proteklog vikenda, pod pokroviteljsvom Ministarstva zdravlja, u domovima zdravlja i bolnicama organizovani su preventivni pregledi za koje nije bilo potrebno zakazaivanje, niti zdravstveno osiguranje. Ova akcija organizovana je po treći put, ovoga puta radili su se testovi hormona štitne žlezde i ultrazvuk stomaka. Interesovanje je veliko. Eksperimenta radi, nadležne bih zamolila da takve preglede organizuju i kod psihijatara, pa da vidimo da li bi bilo redova i gužve.  Jer, ko je ovde lud?

  Srećan ponedeljak, svima koji slave!

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  Piše: Bojana Milovanović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE