Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pasoš

  Srbiji ugrožen bezvizni režim zbog – migranata

  Ministri unutrašnjih poslova zemalja Evropske unije izrazili su zabrinutost zbog rasta broja migranata koje preko Zapadnog Balkana ulaze u Uniju.

  Na ministarskom sastanku u Luksembrgu, komesarka za unutrašnju politiku Ilva Johanson saopštila je da je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen bila u kontaktu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da je, kako je kazala, dobijeno obećanje da će Beograd uskladiti viznu politiku sa evropskom.

  „Treba da se počne sa vizama za migrante iz Tunisa, Indije i Burundija“, rekla je Johanson i dodala da očekuje od svih balkanskih partnera da usklade svoju politiku sa evropskom.

  Prema njenim rečima, situacija sa migrantima u Uniji postaje kritična i neke zemlje članice teško uspevaju da rukovode situacijom.

  Johanson nije isključila mogućnost uvođenja, kako je rekla, drugih mera ako Beograd ne preduzme korake koji se od njega traže.

  Češki ministar Vit Rakušen je najavio posetu Beogradu zajedno sa komesarkom Johanson i istakao važnost usklađivanja vizne politike sa Beogradom i drugim zemljama Zapadnog Balkana.

  „Rezultat našeg razgovora je da EU treba sa zemljama Zapadnog Balkana razgovarati o harmonizaciji vizne politike između Unije i balkanskih zemalja. Komesarka Ilva Johnson i ja idemo u ovaj region početkom novembra“, rekao je Rakušan.

  Izvor: Agencije

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE