Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dušan Bajatović

  „Srbijagas interventno uvezao gas, stabilizacija od 16 časova“

  Srbijagas je jutros zbog pucanja cevi u okviru kompresorske stanice na gasovodu u Bugarskoj i prekida isporuke tog energenta ka Srbiji, interventno uvezao pet miliona kubnih metara gasa iz Mađarske, izjavio je generalni direktor Dušan Bajatović dodajući da će od 16 časova biti stabilizovani svi sistemi u snabdevanju gasom u Srbiji.

  „Srbijagas je obezbedio interventne količine gasa iz Mađarske interventnim uvozom od pet miliona metara kubnih gasa. I zajedno sa onim što možemo da proizvedemo u Banatskom dvoru vratićemo sistem u potpunosti na parametre koji su normalni za rad sistema za sve potrošače, i domaćinstva i industriju“, rekao je Bajatović.

  Dodao je da je Srbijagas u mogućnosti da interveniše i sutra ako bude trebalo, pošto još nema tačnih podataka kada će biti završena popravka gasnog sistema u Bugarskoj.

  Bajatović kaže da je jutros posle tri sata došlo do pucanja cevi u rejonu kompresorske stanice Provadija u Bugarskoj zbog čega je prekinuta isporuka gasa ka Rumuniji i ka Srbiji.

  „U međuvremenu je pravac prema Rumuniji najvećim delom osposobljen, a što se tiče pravca prema Srbiji, radi se na saniranju pukotine na cevi. To je izazvalo poremećaj u srpskom sistemu zbog nedostatka gasa“, objasnio je Bajatović.

  Od 16 časova svi sistemi u Srbiji biće vraćeni na one parametre u snabdevanju gasa koji su nam potrebni, poručio je Bajatović.

  Dodaje da je nezahvalno davati procene kada će Bugari otkloniti kvar i da trenutno ne postoje tačne informacije.

  „Ono što možemo da očekujemo najbrže da se desi, jeste da se sutra ujutru posle šest časova stabilizuju isporuke iz Bugarske. Ako se to ne desi, Srbijagas će i dalje vršiti interventan uvoz gasa iz Mađarske ili Austrije. Stručne službe Srbijagasa rade na tome“, naveo je Bajatović.

  Pucanje gasovoda u Bugarskoj, zaustavljen dotok gasa u Srbiju

  Izvor: RTV Vojvodine/Tanjug

  Foto: Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE