Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srbija šalje Kubi 100.000 evra

  Vlada Srbije donela je odluku o upućivanju jednokratne novčane pomoći Kubi u iznosu od 100.000 evra u cilju otklanjanja posledica elementarne nepogode, koju je prouzrokovao uragan „Ian“ i Kubi naneo veliku materijalnu štetu i ljudske žrtve, navodi se u saopštenju.

  Imajući u vidu pre svega humanitarne razloge, kao i činjenicu da Kuba i Srbije imaju tradicionalno prijateljske odnose, Vlada Srbije odlučila je da nastavi dosadašnju praksu i solidarnost koju Srbija pokazuje u ovakvim i sličnim situacijama.

  Uragan koji je pogodio Kubu izazvao je jednu od najvećih nepogoda koje su ikada zadesile tu zemlju. Prema procenama, „Ian“ je direktno ili indirektno pogodio oko 3,2 miliona stanovnika.

  Članovi Vlade saglasili su se da se uspostavi saradnja među gradovima Niš i Bizerta (Tunis) u više oblasti – privreda, održivi razvoj, obrazovanje, nauka i tehnologija, kultura i sport, turizam i zaštita okoline.

  Saradnja će biti uspostavljena i u drugim oblastima od zajedničkog interesa od koje će benefite imati građani obe države.

  Izvor: Agencije, BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE