Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  momirović

  „Srbija NAJPROAKTIVNIJA u regionu po BEZBEDNOSTI u saobraćaju“

  Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović učestvovao je na Konferenciji o transportu u okviru zasedanja Stalnog sekretarijata Transportne zajednice u Crnoj Gori, gde je izjavio da je Srbija najproaktivnija od svih zemalja u regionu kada je u pitanju bezbednost u saobraćaju, po ocenama ove organizacije.

  Momirović je na Konferenciji na kojoj učestvuju ministri i visoki predstavnici članica Centralno-evropske inicijative (CEI) i predstavnici Stalnog sekretarijata Transportne zajednice istakao da je Srbija jedina strana ugovornica Transportne zajednice koja je u potpunosti sprovela aktivnosti iz Akcionog plana bezbednosti saobraćaja, saopšteno je iz Ministarstva.

  „Uprkos značajnim koracima koje je Srbija napravila po pitanju bezbednosti u saobraćaju, a po oceni Transportne zajednice Srbija je najproaktivnija od svih zemalja u regionu, sledeće godine želimo posebno da se fokusiramo na bezbednost dece u saobraćaju“, istakao je Momirović.

  Prema njegovim rečima, deca kao ranjiva kategorija su izuzetno ugrožena, naročito ispred vrtića i škola.

  „Ministarstvo je zajedno sa JP Putevima Srbije izdvojilo dodatna sredstva kako bi uradili signalizaciju i obeležili sva mesta gde se saobraćaj ukršta sa putevima pešaka, a pre svega dece“, rekao je Momirović.

  Ministar je dodao da Vlada i Ministarstvo ulažu velike napore na unapređenju kvaliteta i bezbednosti transportne mreže u cilju integrisanja u Trans-evropske transportne mreže, uz efikasno korišćenje prednosti svih vidova saobraćaja.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE