Srbija kupuje 18 garnitura elektromotornih vozova od Štadlera

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srbija kupuje 18 garnitura elektromotornih vozova od Štadlera

  Srbija je od švajcarskog proizvodjača vozova Štadler rejl (Stadler Rail) naručila 18 kompozicija električnog voza tipa “Flirt” ukupne vrednosti 117 miliona švajcarskih franaka (113 miliona evra), objavili su mediji.

  Portparolka preduzeća potvrdila je za švajcarske medije da je reč o 18 četvorodelnih garnitura, ali je rekla da će detalji posla, “na zahtev klijenta”, biti otkriveni tek u sklopu potpisivanja ugovora tokom februara.

  List “Sank Galer tagblat” (St. Galler Tagblatt) prethodno je objavio da je posao vredan 117 miliona franaka i da je kupac elektromotornih garnitura srpska državna kompanija Srbija Voz.

  Nabavku vozova finansira Evropska banke za obnovu i razvoj (EBRD) kreditom koji premašuje 100 miliona evra, a ostatak će snositi budžet Srbije, piše list.

  Kompanija sa sedištem u Busnangu na istoku Švajcarske izborila se za posao u konkurenciji sa francuskim Alstomom i italijanskim konzorcijumom okupljenim oko Hitači rejla (Hitachi Rail), a proizvodjač će biti pogon Štadlera u Poljskoj.

  Srbija već poseduje 21 garnituru modularnih elektromotornih vozova tipa “Flirt”, a Srbija Voz je naručio i dve trodelne garniture dvospratnog voza tipa “Kis” (Kiss).

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE