Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srbija ima višak gasa

  Srbija ima višak gasa, ljudi su štedeli, elektroprivreda proizvodi struju iz uglja, a ne iz gasa, rekao je direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

  Srbija ima višak gasa jer smo imali dobre dugoročne ugovore, elektroprivreda dobro stoji i proizvodi struju iz uglja, a ne iz gasa, pa smo odlučili da ga skladištimo u Banskom dvoru, gde će zalihe dostići 750 milimetara kubnih, rekao je Bajatović.

  On je za TV Pink izjavio da su ostale i zalihe u skladištima zakupljenim u Mađarskoj i da je zakup produžen i plaćen za još na godinu dana.

  Srbija će imati rezerve između između 800 i 900 miliona kubnih metara gasa rekao je Bajatović, navodeći da je Srbiji za jednu sezonu, uz svu potrošnju potrebno oko 1,6 milijardi kubnih metara.

  Gledaćemo da ne trošimo nikakve zalihe do momenta dok ne moramo, naveo je Bajatović.

  On je najavio da će Srbijagas napraviti svoju kompaniju u Budimpešti, a postoji ideja bugarske vlade da se reginalno dogovori strateška kupovina gasa za sve.

  To nije lako rešiti jer svako gleda da zaštiti sebe, ali je ovo prvi put da se u reginu o tome govori, rekao je direktor Srbijagasa.

  Izvor: 021, FoNet

  Foto: Beta, screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE