Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srbi uhapšeni u Švajcarskoj, prodavali FALSIFIKOVANE kovid potvrde

  Po četvorica Srba i Švajcaraca, Hrvat i Iračanin uhapšeni su u Švajcarskoj zbog sumnje da su prodavali lažne kovid potvrde o vakcinaciji, na čemu su zaradili milione.

  Prevara je otkrivena u decembru u švajcarskom kantonu Sent Galen. Ukupno je deset osoba uhapšeno u opsežnoj istrazi švajcarske policije.

  Hrvat, Iračanin i po četvorica Srba i Švajcaraca, starosti od 20 do 30 godina, uhapšeni su, a njihove kuće i stanovi su pretraženi. Zatražen je istražni zatvor za sedmoricu osumnjičenih, a trenutno su tri osobe u pritvoru.

  Deo osumnjičenih radi u nekoliko centara za testiranje. Oni se terete da su zloupotrebili položaj kako bi izdali lažne kovid potvrde. Takođe, drugima su prodavali svoje podatke za prijavu u sistem kako bi dobili lažne kovid potvrde.

  Za sada se govori o više od 9.000 izdatih lažnih kovid potvrda, među njima je oko 8.000 potvrda o nju, a ostale su potvrde o testiranju. „Kupci“ su potvrde plaćali u iznosima od 300 do 800 franaka, pa se, prema prvim podacima, radi o milionima franaka.

  Vlasti očekuju da će procesuirani biti i oni koji su kupovali potvrde. Nekolicina njih je odlučila da policiji da informacije o prevarantima, kako bi se izvukli sa znatno manjom kaznom, piše FM1Today.

  Istraga je počela još početkom decembra kada je Zdravstveno odeljenje kantona dobilo informaciju o nezakonito izdatim potvrdama o vakcinaciji.

  Odeljenje je državnom tužilaštvu podnelo krivičnu prijavu protiv dve osobe, a istragu je pokrenula i kantonalna policija. Otvoreno je više istraga tokom kojih je identifikovano više osoba koje su umešane u prodavanje lažnih kovid potvrda.

  Izvor: Dnevnik.hr

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE