Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Spore komšije: Crnoj Gori poništen grant od 41 milion evra za magistralu

  Evropska komisija (EK) poništila je investicioni grant od 41,2 miliona evra, jer su se radovi na idejnom projektu na deonici budvanske obilaznice Jadransko-jonske brze magistrale odvijali veoma sporo, piše u Izveštaju EK o Crnoj Gori.

  Navodi se da su radovi bili otežani crnogorskim zakonodavstvom u vezi sa zahtevima za idejni projekat kompleksne infrastrukture, koji dovodi do prevelikih troškova projektovanja i uzrokuje kašnjenja.

  Najavili su mogućnost ponovne prijave ukoliko se dostigne zrelost projekta.

  Obilaznica oko Budve, koja je trebalo da se gradi u okviru projekta izgradnje Jadransko-jonskog koridora, koja bi Crnu Goru povezali sa Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom i Albanijom, trebalo je da počne da se radi tokom 2021, saopštilo je tada Ministarstvo saobraćaja.

  Pored te deonice, u delu Izvještaja, koji se odnosi na razvoj infrastrukture, istakli su da je kasnilo nekoliko prioritetnih putnih projekata.

  „Nastavljeni su radovi na prioritetnoj deonici autoputa Bar-Boljare (Smokovac – Mateševo). Deonica je konačno puštena u saobraćaj u julu 2022. godine, sa tri godine zakašnjenja“, navode iz EK.

  Iz Evropske komisije smatraju da stopa putarine za putnička vozila na završenoj deonici auto-puta treba da bude pet centi po kilometru, a ne osam centi.

  Izvor: RTCG

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE