Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srbiji prodor na tržište od 180 miliona ljudi, a možda postane i spona sa EU

  Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da se potpisivanje sporazuma o zoni slobodne trgovine između Srbije i Evroazijske ekonomske unije (EAEU) očekuje 25. oktobra, a da proces evrointegracija Srbije ne bi trebalo da je udalji od EAEU.

  On je kazao da je potpisivanje tog sporazuma o zoni slobodne trgovine tek početak i da očekuje da će saradnja jačati.

  „Pre svega je reč o slobodnoj trgovini, otvorenom i slobodnom tržištu, slobodnom kretanju roba, usluga i radne snage. EAEU je uzela najbolje iskustvo svih sličnih integracija, svakog dana više i više zemalja ispoljava ženu da se priključi, da ima neku vrstu ugovora“, kazao je Bocan-Harčenko tokom gostavanja na televiziji N1.

  On je rekao da proces evrointegracija neće biti prepreka u saradnji Rusije sa Srbijom i naveo da je ranije je bilo uspešne saradnje bez ikakvih prepreka sa zemljama koje su ranije bili kandidati za EU, a sada članice EU.

  Kako je kazao, moguće je da Srbija postane karika u odnosima Rusije i EU, odnosno u saradnji između EU i EAEU.

  Srbija će, kako je objasnio, posle potpisivanja, 25. oktobra, imati mogućnost slobodne trgovine bez carina, sa malo izuzetaka, i prodor na tržište od ukupno 180 miliona potrošača.

  Rusija će, s druge strane imati mogućnost povećanja plasmana svojih proizvoda industrijskih i drugih, dodao je Bocan-Harčenko i istakao da je cilj da trgovinska razmena dostigne četiri milijarde dolara.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE