Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Spejs eks zaposlio 14-godišnjeg vunderkinda inženjera

  Kompanija za istraživanje svemira Spejs eks zaposlila je četrnaestogodišnjaka kao softverskog inženjera, koji je opisao intervju za posao kao „tehnički izazovan“ i „zabavan“.

  „Pridružiću se najboljoj kompaniji na planeti kao softverski inženjer u timu Starlinka. Ovo je jedan od retkih kompanija koja nije koristila moj uzrast kao arbitrarni i zastareli dokaz za zrelost i sposobnost“, napisao je Kairan Kvazi na svom LinkedIn nalogu.

  Poruku je napisao uoči diplomiranja na Školi za inženjerstvo Univerziteta Santa Klara, čime je postao najmlađa osoba da to postigne u 172 godine dugoj istoriji te obrazovne ustanove, piše Sijetl tajms.

  Zbog posla planira da se, sa majkom, iz Plezentona u Kaliforniji preseli u Redmond u Vašingtonu, gde je centrala Spejs eksa.

  Da nije reč i uobičajenom četrnaestogodišnjaku njegova majka znala je kada je sa samo dve godine počeo da izgovara i komunicira čitavim rečenicama. U vrtiću je vršnjacima i vaspitačima prepričavao vesti i zanimljivosti koje je čuo na radiju, navodi Los Anđeles tajms.spejs iks

  Nakon što mu školsko gradivo u trećem razredu nije bilo dovoljno izazovno, njegovi roditelji su ga, uz konsultacije sa stručnjacima, upisali u državni koledž Kalifornije sa samo devet godina.

  „Nivo učenja mi je tamo savršeno odgovarao“, rekao je za LA tajms.

  Iste godine prema sprovedenim testovima inteligencije, svrstan je u sam vrh populacije, prenosi magazin BrainGain.

  Kvazi je nekoliko meseci kasnije počeo da stažira na projektu za veštačku inteligenciju u Intel labsu, a sa 11 godina se prebacio na Univerzitet Santa Klara da bi studirao kompjutersku nauku i inženjerstvo.

  Prošle godine proveo je četiri meseca kao stažista na projektu mašinskog učenja u kompaniji za sajber obaveštajnu delatnost Blackbird.AI. Pomogao im je da stvore softver za otkrivanje statističkih anomalija, koji pronalazi i obeležava sadržaj na društvenim mrežama kojim je krišom manipulisano.

  Izvor: RTS

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE