Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Špansko-crnogorski košarkaš ULAŽE u ruralni RAZVOJ Pirota

  Košarkaš Barselone Nikola Mirotić ulaganjem u ruralni turizam želi da doprinese razvoju grada Pirota.

  Najavio je i izgradnju košarkaške arene, staze za skijanje i hotelskog kompleksa, prilikom posete nedavno održanoj manifestaciji „Tkačka kolonija“, na Staroj planini.

  Mirotić je, zajedno sa suprugom Ninom, posetio tradicionalnu manifestaciju tkanja kako bi podržao aktivnosti na očuvanju tradicionalnih tehnika i veština izrade rukotvorina, ali i ekonomsko osnaživanje žena u ruralnim krajevima.

  Nekadašnji košarkaš Čikago Bulsa svojoj supruzi kupio je elegantnu tkanicu, a sebi loptu od pustovane vune, kao simbol uspeha koje Srbija niže u sportu.

  Košarkaš u pirotskom kraju ulaže u razvoj stočarstva i turizma, a reč je o kraju iz kojeg Nina potiče i gde svake godine provode deo letnje pauze.

  U njihovom hotelu „StarA“ organizovana je prva tkačka kolonija, a pored toga košarkaš je izgradio farmu ovaca „Eva“ koja će snabdevati mesom i sirom novi hotel koji će biti inspirisan šarama pirotskog ćilima.

  Takođe, u okviru kompleksa postojaće arena za košarku, staza za skijanje i dodatni sadržaji za smeštaj u vidu posebnih kućica na drvetu, čiji se završetak radova planira za sledeću godinu.

  Plan Mirotića je da ponovo ožive pirotski kraj, a jedan od ključnih koraka je i izgradnja škole u mestu Visočka Ržana.

  Mirotić je poreklom iz Crne Gore, ali u svojoj reprezentantivnoj karijeri nastupa za reprezentaciju Španije.

  Izvor: Agencije

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Миомир

   Ткачка колонија је одржана у Дојкинцима у објекту ТО Пирот, а не у хотелу СтарА. Такође, Миротић није саградио фарму Ева, већ је купио постојеће објекте некадашње фарме Беле воде, поред села Славиња...

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE