Španija ne zna šta će sa turistima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Španija ne zna šta će sa turistima

  Gradske vlasti Barselone uvele su moratorijum na nove hotele u centru grada i izložile smernice za smanjenje broja turista u prenastanjenim delovima katalonske prestolnice, dok je istovremeno na popularnim Balearima usvojen zakon o smanjenju raspoloživih turističkih kreveta, pišu španske novine El Pais pitajući se koliko još turista Španija može da izdrži.

  Stanovnici u nekim delovima Barselone i na Balearskim ostrvima, među kojima je najzvučnija Ibica, negativno su raspoloženi prema posetiocima čiji su masovni dolasci podigli cene na tržištu nekretnina, što pogađa lokalno stanovništvo.

  Mera koju je donela regionalna vlada Baleara, koja planira da smanji broj kreveta na nešto više od 620 hiljada, nakon čega će ih postupno još ‘spustiti’ na maksimalno pola miliona, mogla bi stoga biti model za ostale regione u Španiji.

  Airbnb i ostale digitalne platforme doprinele su španskoj turističkoj ekspanziji i rastu broja kreveta od 800.000 do 3,3 miliona u poslednjih 20 godina. Turistički apartmani su 2016. godine u 22 grada prvi put premašili broj hotelskih soba.

  Prema anketi provedenoj u junu, građani Barselone prvi su put naveli turizam kao glavni gradski problem.

  [preporucene_vesti ids=”272806″]

  Izvor: Index.hr

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE