Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Soroš smanjuje projekte i osoblje, nastavlja sa radom u Ukrajini i na Balkanu

  Predsednik Fonda „Otvoreno društvo“ američkog milijardera Džordža Soroša, Aleks Soroš, izjavio je da će ta organizacija odustati od niza aktivnosti, ali da će se podrška fonda u Ukrajini i na Balkanu nastaviti.

  „Odustaćemo od nekih oblasti rada (u Evropi)… Takođe ćemo značajno smanjiti osoblje… Nema sumnje da ćemo nastaviti da podržavamo naš fond u Ukrajini“, napisao je Aleks Soroš u članku za Politiko.

  On je takođe obećao da će nastaviti da podržava fondove u Moldaviji i na Balkanu.

  Istovremeno, Soroš smatra da bi pobeda na američkim predsedničkim izborima 2024. godine „MAGA republikanaca“ (ekstremne frakcije republikanaca, nazvane po izbornom sloganu Donalda Trampa „Učinimo Ameriku ponovo velikom“ – Make America Great Again) bila gore za EU nego za SAD.

  Takav rezultat bi ugrozio evropsko jedinstvo i podrio napredak postignut na mnogim frontovima kao odgovor na rat u Ukrajina. On je dodao da će fond biti prilagođen tako da može da reaguje na svaki razvoj događaja sa obe strane Atlantskog okeana.

  U Rusiji su Soroševo „Otvoreno društvo“ i „Otvoreno društvo – fond za pomoć“ prepoznati kao nepoželjne organizacije od 2015. godine. Generalno tužilaštvo Rusije saopštilo je da Soroševe organizacije predstavljaju pretnju osnovama ustavnog poretka Rusije i bezbednosti države.

  Ranije je agencija Rojters javila da „Otvoreno društvo“ planira da prekine većinu svojih projekata u Evropskoj uniji i pređe na rad u drugim zemljama.

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE