Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Snimak iz vrtića u Japanu obišao svet – šta sve možemo naučiti od njih? (VIDEO)

  Jedan događaj sa Svetskog prvenstva u fudbalu još jednom nas je podsetio na to koliko možemo da se ugledamo na Japance.

  Posle snimaka japanskih navijača koji čiste na stadionu sve za sobom, dok svet u njih gleda, sada društvenim mrežama kruži snimak iz jednog vrtića u ovoj zemlji.

  Na njemu se vidi kako decu tamo od malih nogu uče lepom ponašanju, kulturi i manirima, a sve to kroz vrlo jednostavnu igru.

  Snimak pokazuje klince koji sede u dve kolone na stolicama glumeći putnike u autobusu, a jedan dečak je ispred ostalih kao vozač. Onda u kadar ulazi dečak sa štapom glumeći deku i njemu tada ustaje drugar i ustupa mu mesto.

  Zatim u kadar ulazi devojčica koja glumi mamu s bebom i njoj drugar iz grupe takođe ustupa mesto. Isto je i sa jednom „trudnicom“, ali i sa devojčicom kojoj drug ustaje.

  Japan – zemlja od koje možemo mnogo da naučimo

  Jasno je da u praksi, ni kod nas, ni u drugim zemljama širom sveta, nikad nije sve idealno, ali ovakvi potezi i osnova koja se gradi za mlade svakako vode u bolje sutra.

  A Japan je zemlja od koje možemo mnogo da naučimo. Obrazovanje je vitalni deo japanske kulture i u tamošnjim vrtićima programi su dizajnirani baš tako da deci odmalena usade prave vrednosti.

  Kako su japanski navijači jednim gestom u Kataru oduševili ceo svet

  Izvor: Mediji

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE