Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sneg i led „zamrznuli“ 13 miliona dinara dnevno

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da je procenjena ekonomska šteta zbog snega i leda u vodnom i železničkom saobraćaju u Srbiji između 10 i 13 miliona dinara dnevno.

  Ona je u informativnom centru Puteva Srbije rekla da je prioritet bio da se zaštite ljudi, oprema i da se smanje ekonomske štete, naročitu u upravljanju Dunavom i Železnici.

  „Procena je da ekonomska šteta zbog obustave plovidbe na Dunavu i problema kod Srbija karga, Srbija voza i Infrastrukture Železnice, iznosi između 10 i 13 miliona dinara dnevno. Nadamo se da će se vremenske prilike popraviti, pa će se i štete smanjiti“, rekla je ona.

  Ona je istakla i da su putevi prohodni, i da se raščišćava sneg na putevima trećeg reda, a da je na terenu 2.000 ljudi.

  „Sistem radi, svi dobro rade svoj posao i ne može niko da kaže da nas zima nekad iznenadi. Vremenske prilike nisu jednostavne, ali se sa tim borimo“, rekla je ona.

  Bugarska agencija BTA javlja da je zabranjena plovidba Dunavom i u Bugarskoj i Rumuniji.

  Energetska situacija stabilna

  Istovremeno, ministar energetike Aleksandar Antić tvrdi da je energetska situacija u Srbiji stabilna i nema nikakvih ozbiljnih problema u distribuciji električne energije.

  „Ekstremno je hladno i teško, ali energetski sistem je fleksibilan i sposoban da i u ovakvim uslovima radi u punom kapacitetu obezbeđujući energente za građane i privredu“, rekao je Antić za TV Prva.

  Prema njegovim rečima, svi potrošači imaju struju, dok je snabdevanje gasom u najvećem broju gradova stabilno. „Energetski bilansi su dobro postavljeni tako da ćemo izdržati i u ovom režimu koliko god da traje“, naveo je Antić.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Dragan Gojić

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE