Snapchat uveo učenje znakovnog jezika

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Snapchat

  Snapchat uveo učenje znakovnog jezika

  U saradnji sa firmom SignAll, zaduženom za dizajn tehnologije prevoda znakovnog jezika, kompanija Snapchat je prošlog utorka lansirala novi filter koji podučava taj jezik.

  Nazvan je Alphabet Lens i korisnike uči kako da pišu svoje ime prstima. Takođe, omogućava im da vežbaju abecedu znakovnog jezika, kao i da testiraju svoje veštine kroz razne igre. Sve to rade pomoću tehnologije koja beleži pokrete ruku.

  “Stalno radimo na proširenju načina na koji se korisnici Snapchat-a mogu izraziti i povezati putem naše kamere”, izjavili su iz Snapchat-a.

  Izradu filtera nadzirali su članovi tima s oštećenim sluhom.

  Snapchat

  Snapchat (Pixabay)

  Snapchat brine o zajednici gluvih i nagluvih osoba

  U svetu u kojem se socijalnoj uključenosti pridaje sve veća važnost, jezična nejednakost je još uvek stvarnost. Zato je važno razviti ovu vrstu tehnologije koja je posvećena okupljanju zajednice gluvih i nagluvih ljudi.

  “Mislimo da to može pomoći u razvoju načina na koji komuniciramo”, saopštio je Snap na svom blogu.

  Radujemo se što ćemo naučiti više od naše zajednice jer neprestano pokušavamo poboljšati svačije iskustvo na Snapchatu, dodali su iz kompanije.

  Snapchat

  Snapchat (Pixabay)

  Pre predstavljanja novog filtera, Snapchat je i ranije udružio snage sa SignAll-om. Oni su tokom Međunarodne nedelje gluvih prošlog septembra lansirali nekoliko nalepnica i tri para naočara za proširenu stvarnost.

  One su pomogle učenje osnovnog pravopisa znakovnog jezika.

  Prema aplikaciji, ovo lansiranje deo je stalnog rada koji obavljaju “kako bi proširili načine na koje se korisnici Snapchata mogu izraziti i povezati putem njihove kamere”.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE