Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Smenjeni direktor EPS zatečen: Nekog uhvatila „neizdrž“

  Bivši vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Miroslav Tomašević rekao je da je pre nekoliko sati obavešten da je smenjen i da je tom odlukom, iako očekivanom, „zatečen“.

  „Danas sam saznao iz jednog medija da sam smenjen, a pre dva sata jedan od tri Norvežanina, novih članova Nadzornog odbora EPS, obavestio me zvanično da sam smenjen i da odluka važi od danas“, rekao je Tomašević za Betu.

  Tomašević je kazao da je zatečen odlukom o smeni iako je to očekivao, obzirom da je u sredu potpisao registraciju novoizabranih članova Nadzornog odbora, osim za jednog koji nema odgovarajuće obrazovanje i za koga je i danas odbio registraciju.

  Ipak, kako je rekao, tim potpisom i registracijom u Agenciji za privredne registre taj postupak nije završen jer je nepotpuna dokumentacija koju ne bih potpisao ni da postoji, a nedostaju i ugovori. „Nekoga je, kako bih rekao, uhvatila ‘neizdrž’ i iskoristio je svoje pravo“, rekao je Tomašević.

  On je rekao da mu je član Nadzornog odbora koji ga je obavestio o smeni, zahvalio na dosadašnjem radu na toj funkciji, i nagovestio da su spremni da razgovaraju sa njim.

  „Čovek sam od tehničkog i ličnog integriteta, ali sam spreman za razgovor“, rekao je Tomašević.

  Bilo bi korektno da piše šta nije bilo dobro

  Naveo je da je od 7. juna na godišnjem odmoru do kraja tog meseca i da su na odmoru i članovi Izvršnog odbora, ali da rade jer nisu imali kome da predaju dužnost.

  Na pitanje da li bi učestvovao na konkursu za izbor novog direktora kako predviđa Statut akcionarskog društva EPS, Tomašević je rekao da to zavisi od uslova.

  On je, na pitanje da li mu je Vlada Srbije nešto zamerila, uprkos tome što je, po oceni stručnjaka podigao EPS na noge i postigao odlične poslovne rezultate, rekao da očekuje da to piše u obrazloženju za smenu.

  „Bilo bi korektno da piše u obrazloženju šta nije bilo dobro“, rekao je Tomašević i dodao da je sa saradnicima preložio „transformaciju EPS u akcionarsko društvo na jedan način, ali su oni to promenili“.

  Nadzorni odbor Akcionarskog društva EPS je za novog v. d. generalnog direktora kompanije postavio dosadašnjeg menadžera za razvoj proizvodnje u EPS Dušana Živkovića.

  „Zamolio“ ministarku da ne uznemirava javnost

  Za vreme svog mandata, i to ne tako davno, Tomašević je uspeo i da se „zameri“ ministarki energetike Dubravki Đedović, zamolivši je da ne uznemirava javnost iznošenjem neuporedivih podataka.

  On je tada, reagujući na izjave ministarke, istakao da nije tačna informacija da je proizvodnja u maju u „Kolubari“ bila na niskom nivou, tako da se ugalj uvozi kako bi termoelektrane radile neometano.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE