Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Slovenački mediji: Sberbanka pleni deonice Merkatora

  Ruska banka Sberbank počela je da pleni 18,53 odsto deonica Merkatora koji su trenutno u vlasništvu Agrokorove holandske firme Agrokor B.V., objavili su u utorak slovenački mediji koji se pozivaju na agenciju Blumberg.

  Sberbank koji je jedan od većih kreditora posrnulog koncerna Agrokora, prema navodima slovenačkog poslovnog lista, zaplenjeni udeo u slovenačkom trgovinskom lancu namerava da zadrži do kraja juna, a onda ga proda kako bi delimično nadoknadio potencijalne gubitke koje će imati na kreditima koje je odobrio Agrokoru.

  Kao jamstvo za ranije kredite, navode slovenački mediji, Agrokor je Sberbanci dao zalog na deonice u Merkatoru.

  Prema mišljenju ruske banke odredbe hrvatskog lex Agrokora, koji je donesen kako bi se Agrokor zaštitio od daljnjeg fiinansijskog posrtanja, koje brane zaplenu založene imovine koncerna odnose se samo na firme koje su u direktnom vlasništvu koncerna i firme sa sedištem u Hrvatskoj, dok Agrokor B.V. ima sedište u Holandiji.Stoga Sberbanka smatra da se specijalni zakon donesen u hrvatskom Saboru u aprilu ove godine na tu kompaniju ne može odnositi, pišu slovenački mediji.

  Izvor: Seebiz

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE