Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Slogan All Eyes On Rafah

  Slogan ,,All Eyes On Rafah“ se širi mrežama: Evo o čemu je reč

  Dok izraelske trupe napreduju u kopnenoj ofanzivi na gusto naseljen grad Rafa u Pojasu Gaze, višemesečna kampanja sa sloganom ,,All Eyes On Rafah“, ili u prevodu na srpski „Sve oči su uprte na Rafu“ je uzela maha, posebno u zapadnoj Evropi, Australiji i Indiji kao poziv aktivista i humanitarnih grupa za podizanje svesti o ratu koji je u toku.

  Izgleda da je slogan proizašao iz komentara Rika Peperkorna, direktora Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije za okupirane palestinske teritorije, koji je u februaru rekao da su „Sve oči uprte u Rafu“ nekoliko dana nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanjahu naredio da se napravi plan evakuacije za grad uoči planiranih napada kako bi se eliminisalo ono što on tvrdi da su poslednja preostala uporišta militantne grupe Hamas.

  Ova fraza je zamišljena kao zahtev posmatračima da ne skreću pogled sa onoga što se dešava u gradu Rafi – gde se čak 1,4 miliona ljudi sklonilo nakon bekstva od nasilnih borbi na drugim mestima u Gazi, dok Izrael nastavlja svoju ofanzivu uprkos velikom broju civilnog stanovništva.

  Poznati uključeni u kampanju

  Organizacije i lobističke grupe poput Save the Children, Oxfam, Americans for Justice in Palestine Action, Jewish Voice for Peace i Palestine Solidarity Campaign su potom ponovile slogan, a korišćen je kao poklič na protestima u Parizu, u Londonu, u Holandiji, u Njujorku, u Los Anđelesu i šire, piše Forbes.

  Brojne poznate ličnosti u Indiji, uključujući glumce, objavile su identične vizuale „Sve oči su uprte na Rafa“ na Instagram storiju u utorak, a druge poznate ličnosti koje su progovorile na tu temu uključuju australijskog igrača kriketa Trevisa Heda, manekenku Belu Hadid i glumice Sirs-Moniku Džekson i Suzan Sarandon.

  Postoji više od 195.000 postova sa milionima pregleda za hashtag #AllEyesOnRafah na TikTok-u, a tema je bila u trendu na Instagramu u utorak, na kojem je napravljeno još skoro 100.000 postova.

  Najpopularniji snimci na TikTok-u potiču od palestinsko-američkog pop pevača Zaka ​​Matarija, čije su objave sa sloganom ovog meseca prikupile milione pregleda, i brojnih drugih propalestinskih kreatora.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. Prijavite se na naš newsletter.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot Instagram

  What's your reaction?

  Komentari

  • baruhovic jozef

   svi govore o Rafi kao velikoj tragediji i Zameraju Izraelcima a niko ne spominje zločince HAMASA kji su 07 Oktobra preklali 1200 nevinih izraelaca i oteli 2500 taoca čija je sudbina neizvesn a za priču da Izraelci ubijaju decu Gazi još jedna laž. Izraelci su ozvorili humanitarni koridor za izvlačenje svih civila iz Gaze kako bi u Gazi mogli da unište zlikovce HAMASA.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE