Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sloga: Direktor Gradske čistoće plaćao 28.000 EUR po tabletu

  Udruženi sindikati „Sloga“ saopštili su da je direktor JKP Gradska čistoća Marko Popadić izgubio spor koji je pokrenuo protiv predsednika tog sindikata i poslanika Željka Veselinovića zbog povrede časti i ugleda, i ocenili da bi trebalo da bude pokrenuta ozbiljna istraga o nabavci 50 tablet uređaja za to preduzeće.

  Popadić je Veselinovića tužio da mu je narušio čast i ugled tako što je preko društvenih mreža kritikovao javnu nabavku 50 tablet uređaja sa pripadajućim programom i futrolom, po kome jedan uređaj košta 28.000 evra, zahtevajući isplatu 475.000 dinara ili da mu se predsednik sindikata „Sloga“ javno izvini preko društvenih mreža i medija.

  U saopštenju sindikat „Sloga“ naveo je da je Viši sud u Beogradu potvrdio da su tačne objave Veselinovića koje je iznosio kao predsednik sindikata i bivši odbornik u Skupštini Beograda, da je Popadić u proseku plaćao 32.000 evra po tabletu, kada se uračuna i PDV, zajedno sa futrolama i programima.

  „Nastavićemo sa iznošenjem činjenica o poslovanju komunalnih preduzeća u Beogradu, o čemu se ćuti ili šapuće među radnicima koji rade u teškim uslovima i nemaštini dok im se rukovodstva preduzeća bahate, rasipaju novcem i preko noći bogate“, naveo je sindikat.

  U saopštenju „Sloge“ rečeno je da je Popadić „poznat kao čovek koji je otpuštao sindikalne predstavnike koji su kritikovali njegov rad, i tražili bolje uslove i veće plate“.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE