Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Skupština da stavi ‘tačku na pljačku privrede od strane neodgovornih advokata'“

  Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež ocenio je danas da usvajanjem autentičnih tumačenja zakona o obligacionim odnosima, o zaštiti potrošača i o zaštiti korisnika finansijskih usluga, nadležni odbor Skupštine Srbije treba da „stavi tačku na pljačku privrede od strane neodgovornih advokata“.

  Čadež je kazao da od skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo očekuje da donese odluku „koja će biti u interesu privrede i svih njenih gradjana, a ne u korist malog broja advokata koji preko leđa istih građana pokušavaju da oštete domaću privredu za blizu 100 miliona evra“.

  „Kako drugačije nego pljačkom privrede, nazvati više od 200.000 tužbi koje su u ime izmanipulisanih građana pokrenuli pojedini advokati. Šta je ako nije ‘pljačka’ kada u tim parnicama građanin u slučaju pozitivne presude u proseku dobije 2.000 dinara, a advokat 42 puta više“, upitao je Čadež a prenela PKS.

  Dodao je da u Evropskoj uniji važe ista pravila kao i u Srbiji kada je reč o bankarskim taksama.

  „Ako kojim slučajem ovi neodgovorni advokati dobiju sporove, banke će pretrpeti štetu od oko 100 miliona evra. To će se neminovno preliti na privredu, na smanjivanje našeg rasta, na gubitak tržišta. To će svakako dovesti do gašenja firmi i gubitka radnih mesta. Pa, da li je to cilj? Interes Srbije svakako nije i neće biti punjenje džepova jednog broja neogovornih advokata“, naveo je Čadež.

  Prethodno su opozicione stranke upozorile da će usvajanjem autentičnih tumačenja zakona koji regulišu pitanje naplate bankarskih usluga a koje su predložili poslanici Srpske napredne stranke (SNS), sudovi u Srbiji biti naterani da presuđuju u korist banaka u sporovima u kojim ih gradjani tuže za nezakonitu naplatu provizija.

  Advokati protiv tumačenja o naplati bankarskih usluga: „Pada“ 200.000 tužbi protiv banaka

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE