Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Instagram

  Skrivene veze: Uznemirujuća povezanost između algoritma Instagrama i mreže pedofila

  Istraživanje koje je Wall Street Journal sproveo zajedno sa istraživačima Univerziteta Stanforda i Massachusetts Amherst, otkrilo je neke uznemirujuće činjenice. Algoritmi Instagrama omogućili su masivnoj mreži pedofila da traže nedozvoljeni seksualni sadržaj i aktivnosti maloletnika.

  Algoritmi povezuju ljude

  Kao što su istraživači objasnili, nije Instagram taj koji na kome ove užasne aktivnosti mogu naći, već algoritmi koji ih podstiču.

  „Pedofili već dugo koriste internet, ali za razliku od foruma i servisa za prenos datoteka koji služe ljudima koji su zainteresovani za nedozvoljeni sadržaj, Instagram nije samo domaćin ovih aktivnosti. Njegovi algoritmi ih promovišu. Instagram povezuje pedofile i usmerava ih do prodavaca sadržaja preko sistema preporuka koji su izvrsni u povezivanju onih koji dele interese“, piše Wall Street Journal.

  Portparol Mete je naveo da kompanija stalno traži načine da se odbrani od ovakvog nedozvoljenog sadržaja. Štaviše, kompanija je uspostavila internu radnu grupu koja će ispitati tvrdnje i što pre se pozabaviti njima.

  Meta je priznala da su povremeno prijavljivani slučajevi zlostavljanja dece, ali nije preduzela ništa da te prijave reši. Kompanija je tvrdila da ih je u procesu obrade sprečila softverska greška. Prema rečima Meta, taj problem je sada rešen. Štaviše, kompanija je revidirala smernice za recenzente sadržaja kako bi se olakšalo pronalaženje i uklanjanje predatorskih naloga. Za više informacija o ovom otkriću, posetite WebMind.

  Izvor: Web Mind

  Foto: Web Mind

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE