Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Skoro sve stranke u minusu, Dačić najgori

  Većina parlamentarnih stranaka prošlu godinu završila je u minusu, a rekorder po ispražnjenoj stranačkoj kasi su Socijalisti, čiji je saldo „u crvenom“ čak 300 miliona dinara.

  To pokazuju redovni godišnji finansijski izveštaji koje su stranke bile dužne da do utorka predaju Agenciji za borbu protiv korupcije.

  U svim parlamentarnim strankama kažu za Novosti da su ispoštovale taj rok, ali je na sajtu Agencije dosad „okačeno“ tek nekoliko godišnjih izveštaja.

  Kad su podvukli crtu prihoda i rashoda, minus su zabeležili i Dveri, DSS i LSV. Dveri su godinu završile „kratke“ za 20 miliona dinara, a DSS i LSV po 10 miliona dinara. Negativan saldo imao je i SVM – četiri miliona dinara.

  Računi demokrata i LDP „zamrznuti“ su već treću godinu. Prema podacima Narodne banke Srbije, DS je u blokadi 1.084 dana i to na iznos od 79 miliona dinara. Prošlu godinu, prema izveštaju koji su podneli Agenciji, završili su sa minusom od 18 miliona dinara. Liberali, po podacima NBS, duguju 22 miliona, a račun im je u blokadi 1.079 dana.

  Direktor socijalista Dejan Backović kaže za Novosti da je njihov minus narastao na 300 miliona na osnovu zaostalih dugova iz prethodnih izbornih kampanja.

  U manjku je i Pokret Snaga Srbije Bogoljuba Karića. Oni su Agenciji prijavili prihod od oko 118.000 dinara, a prošle godine potrošili su za skoro 26.000 dinara više – ukupno 143.949 dinara.

  Na sajtu Agencije objavljen je i izveštaj SDPS Rasima Ljajića, koja je prošlu godinu završila u plusu od oko 2,5 miliona dinara.

  Izvor: Novosti

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE