Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Škole IZUZETE iz plana štednje, čekaju se NOVA uputstva

  Ministarstvo prosvete pozdravilo je odluku Ministarstva energetike da škole i predškolske ustanove budu izuzete iz plana uštede energije.

  „Smatramo da je ova odluka u interesu dece i učenika i nesmetanog odvijanja nastave u optimalnim i zakonom propisanim uslovima“, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

  To ministarstvo uputilo je ranije školama, na inicijativu i zahtev Ministarstva energetike, dopis koji se odnosi na plan ušteda, preporuke i mere za uštedu energije.

  „S obzirom na informaciju o izuzeću, interresorno ćemo se konsultovati o daljem informisanju ustanova iz nadležnosti Ministarstva“, navelo je Ministarstvo prosvete.

  Nakon dopisa o planu za mere štednje, jedna od razrednih starešina otišla je korak dalje, pa je roditelje zamolila da decu oblače toplije jer je „država propisala da temperatura može biti maksimalno 20 stepeni ali i niža“.

  U Ministarstvu energetike, međutim, rekli su da to nije tačno i da predložene preporuke za smanjenje potrošnje električne i toplotne energije ne obuhvataju škole, vrtiće i bolnice.

  Izvor: Beta, 021

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE