Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  rem

  Sindikati traže od REM da razreši upravni odbor RT Vojvodine

  Sva tri reprezentativna sindikata u Radio-televiziji Vojvodine uputila su dopis Savetu REM da razreši Upravni odbor RTV, jer skoro godinu dana kasni sa raspisivanjem konkursa za generalnog direktora.

  „Imajući u vidu da je UO konstituisan u avgustu 2021. godine, a da je od tada prošlo više od deset meseci kako nisu raspisani konkursi, te da se JMU RTV nalazi u vrlo lošoj i neizvesnoj finansijskoj situaciji, smatramo da nečinjenje UO po pitanju imenovanja vršioca dužnosti i raspisavanja konkursa za izbor generalnog direktora doprinosi lošem funkcionisanju ove javne medijske ustanove“, navodi se u dopisu u koji je agencija Beta imala uvid.

  RTV od jula 2021. godine nema generalnog direktora i programskog direktora, a mandat je istekao i glavnom i odgovornom uredniku Prvog programa televizije i uredniku web redakcije.

  Ugovor o radu zameniku generalnog direktora RTV Jožefu Klemu ističe početkom jula 2022. godine, kada on stiče uslove za odlazak u penziju.

  Reprezentativni sindikati su u dva navrata ove godine pisali članovima UO i od njih tražili da pod hitno imenuju vršioca dužnosti generalnog direktora i raspišu konkurs za novog generalnog direktora.

  Izrazili su sumnju da Upravni odbor po ovom pitanju svesno krši zakon i upitali članove zbog čega su se prihvatili funkcije, ako izbegavaju odgovornost. Odgovore na oba dopisa do danas nisu dobili.

  „Tražimo da Savet regulatora iskoristi svoje pravo i razreši sve članove Upravnog odbora JMU Radio-televizija Vojvodine, jer su postupali protivno zakonskim obavezama iz člana 19. st. 1. tač. 8. i 9. Zakona o javnim medijskim servisima“, piše u dopisu Savetu REM.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE