Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sindikati prosvete: Mnoštvo zaraženih, nastava JEDVA funkcioniše

  Granski sindikat prosvete Nezavisnost saopštio je da nastava u školama u Srbiji jedva funkcioniše.

  Kako dodaju, veliki broj dece ne dolazi u školu, bilo da su pozitivni ili u izolaciji zbog kovida u porodici, ima mnogo i onih koji su bolesni, ali nisu ni videli lekara zbog višesatnog čekanja na pregled, a među nastavnicima je mnoštvo zaraženih, ali nema ko da ih zameni.

  U otvorenom pismu Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Timu za škole, sindikat navodi da su „sami uveli kriterijume za semafor model“, a da su sada, „kada se cela Srbija zacrvenela jače nego ikada, samovoljno isključili semafor“.

  „Negujete privid da časovi od 45 minuta garantuju kvalitetno obrazovanje, a zapravo, onemogućavaju dezinfikovanje školskih prostorija među smenama i produžavaju pauze u kojima učenici gube časove koje nema ko da održi“, navodi se u otvorenom pismu koje je prosleđeno medijima.

  Sindikat navodi da su prosvetni radnici „zloupotrebljeni kao eksperimentalni kunići, u društvu u kojem premijerka ne veruje u mere, ministar prosvete ne veruje da u školama ima zaražavanja, a Tim za škole ne veruje u smisao opiranja političkim pritiscima“.

  Unija sindikata traži HITAN prijem kod ministra

  Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije zatražila je prijem kod ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja „zbog više problema“, uključujući i materijalne.

  Taj sindikat je u saopštenju u probleme ubrojao i „sve težu epidemiološku situaciju i moguć raspad obrazovnog sistema zbog razboljevanja nastavnika“ od korona virusa kao i potraživanja zaposlenih u prosveti.

  Sindikat je naveo da za ta potraživanja „ima i predloge“.

  „Hitan prijem“ je zatražen i zbog zakonskih izmena koje bi „definitivno pogasile sve manje škole“ kao i zbog „pritiska na sve škole i zaposlene koji ne žele da prihvate partijske direktore“.

  Na bolovanju nastavnici i „tetkice“, a ministar i Vlada „spavaju“

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE