Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Javni prevoz u Beogradu GSP

  Sindikati GSP-a najavili protest i blokadu u centru grada

  Sindikati ,,Pravda“, ,,Sloga“ i ,,Centar“ Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) ,,Beograd“ najavili su za utorak 21. maj protest ispred Sekretarijata za javni prevoz i blokadu raskrsnice ulica Starine Novaka i Kraljice Marije, kako su naveli, zato što nadležni organi nisu odgovorili na njihove zahteve koje su poslali u aprilu.

  U saopštenju tih sindikata navedeno je da su tri nedelje čekali na odgovor sekreatara za javni prevoz Radovana Kremića i predsednika Privremenog organa Beograda Aleksandra Šapića, ali da ih niko nije kontaktirao.

  Sindikati traže od predsednika Privremenog organa i v.d. sekretara za javni prevoz da hitno sednu za sto i razgovaraju „u vezi sa iznetim zahtevima“.

  Oduzimanje linija GSP-u

  U saopštenju su naveli te zahteve, a prvi je hitna obustava projekta javno-privatnog partnerstva kojima se GSP-u oduzimaju sve linije sa poteza 100 i 700.

  Oni zahtevaju i stručnu analizu Saobraćajnog fakulteta u Beogradu uz angažovanje svih stručnih službi GSP-a i Sekretarijata za javni prevoz.

  „Tražimo i donošenje održivog plana nabavki vozila i garanciju da nijedan pogon GSP-a neće biti zatvoren zbog smanjenja obima posla i ustupanja istih poslova privatnom prevozniku“, piše u saopštenju.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: Beta

  Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE