Sindikat Sloga: Odluka o minimalcu - nastavak života u siromaštvu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sindikat Sloga: Odluka o minimalcu – nastavak života u siromaštvu

  Minimalna cena rada od 143 dinara po satu predstavlja očekivani nastavak života u bedi i siromaštvu i to je odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića “koji prikriveno metodom kancelara nastavlja da upravlja vladom i državom, mimo svojih ovlašćenja, direktno kršeći Ustav Srbije”, ocenili su danas Udruženi sindikati Srbije “Sloga”.

  “Jedan od očiglednih dokaza za to je da zakazana konferencija za štampu Socijalno-ekonomskog saveta nakon sednice nije održana, ali je najavljeno da će se večeras građanima putem državne televizije u direktnom prenosu obratiti predsednik države, koji će očigledno komentarisati odluku da se minimalac od 2018. godine poveća za 13 dinara po satu”, navodi se u saopštenju “Sloge”.

  Kako je navedeno, sa povećanjem minimalne zarade od 10 odsto većina radnika u Srbiji će da “preživljava”.

  Sindikat “Sloga” je ukazao da su plate radnika u Srbiji najmanje u odnosu na evropske države, pa čak i niže nego u većini afričkih zemalja.

  Istaknuto je da posebno zabrinjava da se statistika prosečne zarade u Srbiji i broj zaposlenih “fingiraju na način kojoj vlasti odgovara, bez ikakve moguće kontrole i provere istinitosti, dok su debate o objektivnom i stvarnom socijalnom položaju radnika postale nemoguće, jer se svaka dobronamerna kritika po inerciji doživljava kao kritizerstvo, napad na vlast i samu državu”.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE