Sindikalcu Zastava oružja prete otkazom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sindikalcu Zastava oružja prete otkazom

  Predsedniku Sindikalne organizacije Zastava oružje Draganu Iliću uručeno je rešenje pred otkaz ugovora o radu bez ponovnog upozorenja, ukoliko u narednih šest meseci učini povredu radne obaveze u skladu sa aktima poslodavca.

  Sindikalna organizacija kragujevačke fabrike oružja osuđuje ovakav pritisak na radničku organizaciju sindikata i ocenjuje da je ovakva kampanja progona do sada nezabeležena u Srbiji.

  To je još jedan napad na sindikat i pokušaj disciplinovanja predsednika Sindikata koji je i zastupnik društvenog kapitala u Skupštini preduzeća u cilju suzbijanja mogućih nezadovoljstava radnika zbog niskih zarada, teških i neodgovarajućih uslova rada, nedostatka zaštitne opreme i opšteg stanja u kome se preduzeće nalazi, navodi se u saopštenju.

  Ilić je predvodio višednevne radničke štrajkove i proteste tokom aprila i maja kojima su radnici tražili bolje uslove rada, veće plate, izuzimanje fabrike Zastava oružje iz postupka privatizacije Odbrambene industrije Srbije, kao i prekid umanjenja zarada zaposlenima u tom sekoru po osnovu uredbe o umanjenju plata i penzija.

  On je, kao predsednik Sindikata, nakon protesta zbog nepoštovanja radne discipline u toku štrajka već kažnjen tromesečnim umanjenjem zarade od 20 odsto.

  Istovremeno je protiv njega podneto i više krivičnih prijava, između ostalog i zbog navodnog ugrožavanja bezbednosti fabrike, kako bi se upotpunio dosije odmazde, saopštila je Sindikalna organizacija oružara.

  Navodi se da se Iliću se prisluškuje telefon, dok se pripadnici Bezbedonosno-informativne agencije (BIA) raspituju o njegovom kretanju i imovnom stanju.

  Izvor: Danas, FoNet

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE