Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sindikalac TENT: Struje ima i za izvoz, EPS će danas zaraditi 700.000 evra

  Član Sindikata rudarstva i energetike „Nezavisnost“ u Termoelektrani „Nikola Tesla“ (TENT) u Obrenovcu Dragoslav Ljubičić rekao je da građani ne treba da brinu u vezi sa snabdevanjem strujom, nakon havarije na kopu uglja „Kolubare“ i da je ima i za izvoz.

  „Dnevni ‘pikovi’ potrošnje električne energije u poslednje dve godine su 5.300 megavata. U ovom trenutku radi šest blokova na TENT A, i proizvodnja je 5.600 megavata, sa značajnom rezervom da mogu da rade još dva bloka. Kapaciteti EPS u svakom trenutku mogu da zadovolje i maksimalnu potrošnju električne energije u Srbiji“, rekao je Ljubičić.

  EPS je saopštio da je noćas klizište zaustavilo rad jednog bagera, ali da nema veće štete, a proizvodnja uglja nije ugrožena.

  Ljubičić je rekao da EPS ima svoje probleme, ali se polako i sigurno oporavlja i da mu nisu jasni navodi mnogih medija koji negativno pišu o ovoj kompaniji, nakon te havarije.

  On je oštro kritikovao odluku vlasti da dovedu strane stručnjake koji bi upravljali EPS. Osudio je reakciju ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović koju je okarakterisao kao „paniku“ i rekao da „nema mesta panici“.

  „Ova havarija nam govori da EPS i dalje ima određenih problema, ali da oni nisu ni približno kao oni koje smo imali pre dve godine. Takođe nam govori da Ministarstvom energetike u ovom trenutku vlada jedna potpuno nestručna osoba“, kazao je Ljubičić.

  Kako je rekao, EPS je od početka godine konstantno imao trend izvoza elekrične energije, pa je za danas dogovoren izvoz od 9.000 megavata. To će, prema njegovim rečima, kao direktnu posledicu imati 700.000 evra zarade EPS.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE