Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SIGURAN BIZNIS: Najlakše se prodaju i izdaju

  Na tržištu nekretnina, garaže u velikim stambenim četvrtima u Beogradu kotiraju se kao najisplatvija imovina.

  Zbog toga što ih ima malo, garaže se uvek mogu za nekoliko dana prodati. Takođe, veoma lako se izdaju. U prestonici su najatraktivnije one u novobeogradskim blokovima koje se nude za oko 20.000 evra, a rentiraju se za oko 50-100 evra mesečno.

  U agencijama za promet nekretnina kažu da zbog toga što nema amortizacije, izdavanje garaža predstavlja siguran biznis. Novac kaplje pomalo, ali gazdu ne boli glava da li je podstanar izazvao poplavu ili da li je uništio nameštaj.

  Dok iznajmljivanje stanova podrazumeva renoviranje, ulaganje, popravku kućnih uređaja i nameštaja, prilikom izdavanja garaža ove stavke su isključene, kažu u jedoj beogradskoj agenciji.

  Za razliku od stanova, sa čijom svrhom i namenom vlasnik mora biti upoznat, garaže mogu biti korišćene za različite namene bez ograničenja, sve dok se prostor održava urednim. Oni koji u garažama ne drže automobil, prostor od oko 16 kvadrata koriste kao magacin za robu, majstorsku radionicu ili auto-perionicu.

  Garaže za jedan ili dva automobila u prestonici se izdaju po ceni od 3.000 do 25.000 dinara, u zavisnosti od dela grada. Osim lokacije, vrednost garaže određuje površina, kao i to da li je uvedena struja, i da li ima vode i grejanja. Svaka od ovih stavki stavlja vrednost mesečne kirije na lestvicu više.

  Poslednjih deceniju i po, stanogradnja je postavila nove standarde. Investitorima se ne isplati da prave tipske individualne garaže. U podzemnim etažama projektuju se velike garaže, gde može da se parkira više od desetak automobila. Parking mesta u tim objektima su jeftinija od standardnih, individualnih garaža.

  Cena parking mesta se kreće od 7.000 do 15.000 evra, u zavisnosti od lokacije. Najskuplja su ona u zgradama koje se nalaze pored Kombank arene. Na teritoriji Beograda, u proseku, zakup garažnog mesta se kreće oko 50 evra.

  Osim izdavanja i prodaje standardnih garažnih objekata, na tržištu vlada interesovanje za montažne garaže. Njihovo izdavanje i postavljanje je u stalnom porastu, a prednost je lako demontiranje i premeštanje.

  I Javno preduzeće Gradsko stambeno izdaje i garaže. Oni u vlasništvu imaju 766 posebnih objekata za automobile. Garaže su na teritoriji svih beogradskih opština, osim na Savskom vencu. A na Paliluli ih imaju čak 279. Stambeno svoje garaže izdaje za 1.500 do 4.000 dinara.

  Izvor: Novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE