Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Siemens

  Siemens nagrađuje najbolje novinare i kreatore sadržaja na društvenim mrežama

  Kompanija Siemens sa zadovoljstvom objavljuje Siemens Media Award 2023, novo regionalno takmičenje koje će paralelno biti održano u sedam zemalja centralne i istočne Evrope (Austriji, Hrvatskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Srbiji, Slovačkoj i Sloveniji). Ovogodišnji konkurs nosi temu „Tehnologija sa svrhom“ i otvoren je za novinare štampanih i digitalnih medija kao i za kreatore sadržaja na društvenim mrežama, koji su u poslednjih 12 meseci pisali na pomenutu temu.

  Siemens već godinama kroz novinarsko takmičenje podstiče i nagrađuje medijsko izveštavanje o ključnim temama modernog društva, dok učesnicima konkursa pruža mogućnost da razmene iskustava sa kolegama iz zemalja u regionu. U ovogodišnjem takmičenju mogu učestvovati predstavnici medija i kreatori sadržaja na društvenim mrežama koji svoje radove na temu „Tehnologija sa svrhom“, objavljene u periodu od početka aprila prošle do kraja aprila ove godine, dostave kompaniji do 5. maja 2023. Konkurs je otvoren za prijavu originalnih radova novinara štampanih medija, novinskih agencija, radija, TV i novinskih portala, kao i za blogere, jutjubere i druge kreatore sadržaja na društvenim medijima, pod istim uslovima.

  „Nauka i tehnologije su glavna pokretačka snaga privrede i društva unazad vekovima, ali i nešto što oblikuje naše živote. Nama su važne „tehnologije sa svrhom“, one koje unapređuju kvalitet poslovanja i života, odgovorno postupaju sa resursima i brinu o budućnosti planete. Upravo zato, novinare i kreatore digitalnog sadržaja pozivamo da nam pošalju svoje originalne radove o značaju modernih tehnologija. Želimo da nagradimo priče o tehnologijama koje rešavanju globalne probleme, poput klimatskih promena, pametnoj infrastrukturi, digitalnim fabrikama, ekološki odgovornom transportu, boljoj dijagnostici i lečenju bolesti. Gotovo da ne postoji oblast rada i života na koje tehnologije sa svrhom nisu uticale, a na nama je da istaknemo njihov značaj“, izjavila je Jovana Vukotić, rukovodilac korporativnih komunikacija u kompaniji Siemens Srbija.

  Na ovogodišnjem konkursu lokalni žiri imaće zadatak da odabere tri najbolja rada, pri čemu će prvoplasirani biti pozvan na regionalno takmičenje u prestonicu Austrije. Lokalni pobednik iz svake zemlje direktno se kvalifikuje za finalno takmičenje, a na ovom gala događaju u Beču biće izabran jedan regionalni pobednik koga očekuje nagradno putovanje na Salzburški festival za dve osobe, gde će osim umetničkog sadržaja imati priliku da se upozna i sa tehnologijama koje se nalaze iza bine.

  Siemens poziva sve zainteresovane novinare i kreatore sadržaja na društvenim mrežama da svoje originalne radove dostave na [email protected]. Rok za podnošenje prijava je 5. maj ove godine.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Siemens

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE