Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šekler NEZADOVOLJAN kovid propusnicama: Ovo nema nigde


  Milanko Šekler, virusolog i mikrobiolog Veterinarskog specijalističkog instituta Kraljevo rekao je da je bio za kovid propusnice odavno, ali ne na ovaj način, odnosno da je one trebalo da važe 24 časa.

  Kaže da se on pitao to bi važilo za sve javne skupove i događaje i 24 časa. Dodaje da kazne moraju da budu drastične, jer „mi drugo rešenje nemamo“.

  „Razumem da onaj ko je donosio ovu meru je imao logiku da će to postepeno uraditi, ali po meni, svuda su one ili uvođene kao kompletne, da i u 10 ujutru i u 10 uveče moraš da ispunjavaš određene uslove da bi se nalazio u određenom objektu gde ti nije nužda da budeš. Po meni ovo ograničenje redukuje moju procenu šta će se desiti. Znam i da mnogo lokala neće raditi posle 22 da ne dođe u neprijatnu situaciju da nekog do 22 drži u objektu, a posle 22 hvata za uši i izbacuje iz objekta. Po meni je to trebalo da bude 24-časovno i gotovo. Šta će se desiti dalje ja ne znam“, rekao je Šekler.

  Navodi da neko ko je seo u ugostiteljski objekat možda u 18 časova i ostao tu do 22h, „i možda nije vakcinisan i ti ga tolerišeš četiri sata da diše isti vazduh sa ljudima, grli se i pije. Ja znam da neki misle da je gužva veća posle 22 sata, ali bez obzira meni se čini da vremensko ograničenje ovog tipa nije trebalo da bude“.

  Dodao je da mu se čini da je suviše kratko ograničeno bez jasne strategije, ali ja sam „nezadovoljan sa ovakvim oblikom kovid propusnica i ovo nigde na svetu video nisam“.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE