Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šefica transformiše Tviter

  Nova predsednica kompanije Tviter Linda Jakarino iznela je svoj plan za „Tviter 2.0.“ koju je pre nedelju dana preuzela od Ilona Maska.

  Ona je navela da je kompanija „u misiji da postane svetski najtačniji izvor informacija u realnom vremenu“, piše BBC.

  Od kako je Mask prošle godine kupio Tviter, suočio se sa kritikama zbog načina na koji prilazi rešavanju dezinformacija.

  Kompanija je tokom prošlog meseca napustila EU kodeks o dezinformacijama.

  Jakarino je u nekoliko tvitova i mejlova zaposlenima ponovila cilj koji je ranije izneo Mask, da tviter mora da se transformiše u „globalni gradski trg“.

  tviter, pretplata

  Ona je rekla da će to pomoći da „civilizacija krene napred kroz nefiltriranu razmenu informacija i otvoreni dijalog o stvarima koje su najvažnije“.

  Mask koji je sam sebe proglasio „apsolutistom za slobodu govora“, kritikovao je Tviterovu politiku o moderiranju sadržaja, tvrdeći da on mora da bude pravi forum za slobodu govora.

  Međutim, njegova odluka da na društvenu platformu ponovo vrati desničarske naloge, sa čijim se stavovima slaže, dovela je do odliva oglašivača. U decembru je prihod kompanije pao za 40 odsto u odnosu na godinu ranije.

  ilon mask

  Otkako je prošle godine kupio Tviter za 44 milijarde dolara, Mask traži nekoga ko će voditi firmu kako bi mogao da se fokusira na svoje druge poslove, proizvodnju električnih automobila Tesla i vođenje raketne firme SpaceIks (SpaceX).

  Mask, koji je nedavno povratio titulu najbogatije osobe na svetu, objavio je juče da će ga Jakarino naslediti na mestu izvršnog direktora Tvitera za šest nedelja.

  Međutim, ona je tu ulogu započela ranije nego što se očekivalo, samo nekoliko dana nakon ostavke šefa poverenja i bezbednosti firme.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot, Unsplash, Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE