Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sednica „energetske“ Radne grupe o pripremama za zimu

  Ministarstvo rudarstva i energetike saopštilo je da je na sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i pripremama za zimu razgovarano o aktivnostima najvažnijih energetskih subjekata u vezi sa pripremama za predstojeću grejnu sezonu.

  Tokom sastanka, kako je navedeno, razgovarano je o obezbeđivanju sredstava i energenata za period do kraja marta naredne godine, kao i o merama za racionalno i efikasno korišćenje energije i energenata.

  Predstavnici Elektroprivrede Srbije predstavili su podatke o trenutnoj situaciji i projekcijama kad je reč o proizvodnji i uvozu uglja i električne energije, kao i o pogonskoj spremnosti i planiranim remontima na kopovima i termoelektranama, te uticaju suše i niskog vodostaja na proizvodnju u hidroelektranama.

  Predstavnici Poslovnog udruženja „Toplane Srbije“ i Beogradskih elektrana izvestili su o snabdevenosti energentima i stepenu izvršenja remonta u toplanama u Srbiji.

  Na sastanku su predstavljeni i podaci o popunjenosti skladišnih kapaciteta i snabdevanju i distribuciji u gasnom sektoru, kao i poslednji podaci Uprave za rezerve energenata i Republičke direkcije za robne rezerve u vezi sa zalihama energenata za zimu.

  Sastanku su prisustvovali predstavnici svih javnih preduzeća vezanih za energetski sektor i Republičkog hidrometeorološkog zavoda i kompanije Srbija kargo.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE