Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sberbanka povećala profit

  Ruska Sberbanka u Srbiji ostvarila je za prvih šest meseci ove godine profit od 6,44 miliona evra, što je za 25 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, rekla je danas predsednica Izvršnog odbora banke Marijana Vasilesku.

  Ona je na konferenciji za novinare, na kojoj su saopšteni rezultati poslovanja u prvoj polovini 2018. godine, rekla da je u tom periodu zabeležen i rast depozita od 32 odsto u odnosu na prvu polovinu 2017. godine.

  „Banka je za prvih šest meseci ove godine zabeležila rast u svim segmentima poslovanja, povećala broj klijenata za devet odsto, plasmani stanovništvu su povećani za 36 odsto, a motor rasta, potrošački krediti porasli su za 44 odsto u odnosu na isti period 2017. godine“, rekla je Vasilesku.

  Strateško partnerstvo sa Super karticom, kao najvećim programom lojalnosti, omogućio je, kako je rekla, da Sberbanka značajno razvije poslove sa stanovništvom i taj program ima više od milion registrovanih članova.

  Istakla je da banka pokazuje i korporativnu odgovornost i da će ove godine uložiti pet miliona dinara za programe pomoći deci i uredjenju pet zdravstvenih ustanova.

  Na pitanje kakav će odnos imati Sberbanka prema srpskim preduzećima koja su u sastavu hrvatske kompanije Agrokor, (Frikom, Mivela, Dijamant, Merkator…) Vasilesku je rekla da će kada postanu vlasnici Agrokora, zbog kredita koje ta firma nije mogla da vrati, imati u njoj vlasnički udeo od 9,2 odsto.

  „Prvo će se postaviti menadžment i principi po kojima će se voditi kompanija da bi se stabilizovala a dugoročni cilj je prodaja Agrokora“, rekla je Vasilesku.

  Izvršni direktor Sberbanke za poslovanje sa privredom Vladimir Bošković rekao je da su u prvih šest meseci ove godine u odnosu na isti period 2017. godine povećani depoziti korporativnih klijenta za 44 odsto.

  „Krediti malim i srednjim preduzećima povećani su za 32 odsto, a korporativnoj privredi za 18 odsto“, rekao je Bošković.

  Sberbanka je prva uvela mogućnost da se režijski troškovi mogu platiti na kasama trgovina, a najavljen je dalji razvoj elektronskog i mobilnog bankarstva.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  Piše: B.M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE