Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Savetnica predsednika podnela ostavku u Nadzornom odboru Politike AD

  „Danas podnosim ostavku na mesto člana Nadzornog odbora Politike AD, jer ne želim da svojim članstvom dajem podršku ovakvoj uređivačkoj politici, na koju, nažalost, ne mogu da utičem, ali ni vama razlog za neosnovane napade na predsednika države“, navela je danas Suzana Vasiljević.

  Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević obratila se u pismu članovima NUNS-a, NDNV-a i ostalih medijskih udruženja.

  Vasiljević je, reagujući na naslovnu stranu i tekst Ilustrovane politike kao i saopštenje NUNS-a i NDNV-a u kojem je navedeno da država preko nje kao člana nadzornog odbora „upravlja“ tim listom i da je vlast naručila sporni tekst Đorđa Martića, navela da je reč o „skandaloznoj naslovnoj strani i tekstu“.

  „Razumem zabrinutost kolega, a razume je i predsednik države. Tim povodom je danas javno reagovao u intervjuu datom TV Prva. Ono što ne razumem jeste da potpisnici ovog saopštenja, namerno ili ne, državu označavaju kao direktnog naručioca ovog sramnog teksta. Ne razumem da znate ko sedi u Nadzornom odboru, a da ne znate da Đorđe Martić nije “glavni autor” (šta god to značilo) Ilustrovane politike, da nije čak ni zaposlen u Ilustrovanoj politici (što stavljanje njegove priče na naslovnu stranu čini još skandaloznijim)“, napisala je Vasiljević.

  Kako je istakla, „ne razume da ne znaju da, na osnovu člana 19 Zakona o privrednim društvima, Nadzorni odbor nemaingerencije nad uređivačkom politikom, već je za nju zadužen i odgovoran jedino i samo glavni i odgovorni urednik“.

  „Ne razumem kakve veze ima ‘kraj devedestih kada je Vučić bio ministar informisanja’ sa naslovnom stranom jednog magazina iz 2018. godine. Ne razumem da ne shvatate da je naručilac ovog teksta državi učinio najveću štetu“, napisala je Vasiljević.

  Ona je podsetila da je „u državnom vlasništvu još uvek nekoliko medijskih kuća – vlasništvo nasleđeno iz prethodnih godina“.

  „Da li zaista mislite da svaki od tih urednika, na dnevnom nivou, kontaktira sa predsednikom države i traži njegovu saglasnost za svaku naslovnu stranu i svaki tekst objavljen u njihovim novinama ili magazinu? Sigurna sam da ne mislite. Potpuno podržavam i razumem vašu osudu naslovne strane Ilustrovane politike, kao i vašu brigu za kolege pomenute u tom sramnom tekstu. Da li je osuda bila dovoljna, ili je bilo neophodno da mene lično, a u stvari predsednika posredno, optužite za sve nesreće od 90-tih pa nadalje, politizujete ceo slučaj, namerno ignorišete zakon i zahtevate od države da ga krši?“, napisala je Vasiljević, najavivši da o svemu ovome želi da razgovara na sledećem sastanku državne Koordinacione grupe za saradnju s medijima i novinarskog Tima za dijalog u ponedeljak 5. novembra.

  Izvor: Danas

  Foto: Youtube screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • JOVANA

   Уколико је саветница председника државе за медије , шта тражи у Надзорном одбору Политике АД, па зар то није сукоб интереса и контрола актуелне власти над медијима? Тиме што је и тамо и овамо само потврђује да медијске слободе у Србији нема и зато немој да нам досољава већ пресољено.То што она прича да званично нема утицаја на уређивачку политику, тако би требало да буде, али није.То што у име председника тврди да разуме забринутост колега је још један доказ њене охолости и лицимерја. А све је почело крајем деведесетих од када се врло виспрено користе медији за ј успон у политичкој каријери.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE