Saradnja NIS-a i Ekonomskog fakulteta u Beogradu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Saradnja NIS-a i Ekonomskog fakulteta u Beogradu

  Kompanija NIS i Ekonomski fakultet u Beogradu predstavili su danas zajedničke projekte koje će realizovati u oblasti obrazovanja, stručnog i naučnog usavršavanja kadrova i razmene znanja.

  Saradnja NIS-a i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu sprovodi se u okviru potpisanog Memoranduma o saradnji kojim je predviđena realizacija zajedničkih naučno-istraživačkih projekata, studentske prakse u kompaniji NIS, kao i razmena znanja i iskustva. Istovremeno saradnjom je predviđeno i organizovanje gostujućih predavanja NIS-ovih stručnjaka i profesora Fakulteta, kao i pomoć pri izradi istraživačkih i diplomskih radova, trening programa i zajedničkih projekta.

  Partnerstvo sa obrazovnim instituacijama NIS razvija u okviru programa „Energija znanja“ koji ima za cilj da poveže naučne i obrazovane institucije i prilagodi studisjke programe potrebama tržišta.

  Andrej Šibanov, zamenik generalnog direktora NIS-a i direktor Funkcije za organizaciona pitanja ovom prilikom je istakao značaj saradnje Ekonomskog fakulteta sa kompanijom NIS.

  „Strateško opredeljenje naše kompanije je ulaganje u mlade, njihovo obrazovanje i dalji napredak. Veoma je bitno što je zadovoljstvo povodom saradnje sa Ekonomskim fakultetom obostrano i da mladim studentima damo šansu da kroz kvalitetnu praksu u NIS-u steknu dragoceno početno iskustvo koje će unaprediti njihovo znanje“, izjavio je Šibanov.

  “Veoma smo zadovoljni što se NIS priključio grupi od 220 kompanija sa kojima Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu ima potpisane sporazume o saradnji koji predviđaju studentske i stručne prakse, terensku nastavu, stipendiranje studenata, trening programe. Takođe, obezbeđuju podsticajne okvire za kvalitetnije veze između visokog obrazovanja i privrede”, rekao je dekan Ekonomskog fakulteta Branislav Boričić.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE