Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  vozila gsp

  Šapić: Javni prevoz „rak rana“ Beograda, neće više biti „Mikijev zabavnik“ na ulicama

  Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je javni prevoz „rak rana“ Beograda i da želi da uđe u rešavanje krucijanih problema, ocenivši da će sami građani početi da redovnije plaćaju karte kad vide da je poboljšan.

  „Nećete više imati ‘Mikijev zabavnik’ na ulicama, biće jednoobrazni autobusi kao što je u svakom gradu Evrope, crvene boje kako je ranije skupština grada odlučila. Biće čistiji, pokušaćemo da prevoz bude frekventniji. Vrlo brzo ćemo imati 100 novih autobusa na gas na ulicama“, rekao je Šapić za TV Prva.

  On je istakao da su to stvari koje Beograđani treba da vide, a onda će polako početi da plaćaju u većem obimu karte za prevoz, navodeći da će se tako dobijen novac ulagati tamo gde je građanima najpotrebnije.

  aleksandar šapić

  Beta

  „Možda u ovom neću uspeti, nemam pravo da ne pokušam. Jer, kada skoro četvrtina budžeta odlazi negde umesto da ta sredstva iskoristite za vrtiće, škole, dizanje plata, unapređene nekih drugih usluga, onda nemam pravo da ne pokušam. Činjenica da niko pre mene ovo nije pokušao“, rekao je Šapić.

  On je naveo da građanima nije dobro sa ovakvim Gradskim saobraćajnim preduzećem (GSP), ali da nije ni svima u toj firmi dobro.

  „Vozačima nije bilo dobro. Sa platom za koju radi, vozač ne može da ostane u zemlji. I to je jedini čovek u GSP za kojeg znamo da radi osam sati, za one druge ne kažem da ne rade, ali njegova pozicija se ne dovodi u pitanje“, rekao je Šapić i podsetio da je skupština grada odlučila da formira preduzeće koje će naplaćivati karte.

  Usvojen rebalans budžeta Beograda: U kasi više od 170 mlrd. RSD

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE