Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  građani

  Uvode se BEOGRADSKE KARTICE od sledeće godine: Čemu će tačno služiti?

  Budžet Grada Beograda za sledeću godinu predvideo je da od 2023. godine vrtići i udžbenici za svu decu budu besplatni, najavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić na konferenciji za medije. On je takođe najavio i implementaciju beogradskih kartica od sledeće godine.

  Šapić je rekao da je budžetom obezbeđen novac da od sledeće školske godine svi beogradski osnovci i srednjoškolci dobiju besplatne udžbenike.Takođe, dodao je da su obezbeđena sredstva da od sledeće školske godine sva beogradska deca besplatno idu u vrtiće.

  Gradonačelnik je rekao i da je plan da sledeće godine bude implementirana beogradska kartica uz pomoć koje će, dodao je, građani moći da ostvare brojne benefite.

  Naveo je da će svaka beogradska kartica biti personalizovana i da će postojati za tri kategorije građana – maloletna lica, odrasle i penzionere, to jest osobe starije od 65 godina. Prema njegovim rečima, jedna od prvih velikih stvari koje će građani moći da ostvare uz pomoć ove kartice su, rekao je Šapić, besplatni bazeni tokom čitavog leta.

  Osim kartica, čekaju nas i BELI

  Kada je u pitanju komunalni red u gradu, gradonačelnik je najavio stanice službe javnog reda u svim delovima grada, i u kojima će boraviti komunalni milicajci, odnosno u budućnosti „beogradski lični“ – BELI.

  IZJAVA DANA: Upoznajte Belog – beogradskog ličnog asistenta, prijatelja… (VIDEO)

  „Prva stvar koju ćemo sledeće godine pokušati da realizujemo je postavljanje 101 objekta službe javnog reda“, rekao je Šapić na konferenciji za novinarei dodao da je siguran da će to biti započeto, a veruje i završeno do kraja 2023. godine.

  Budžetom za narednu godinu opredeljena su i sredstva za putnu infrastrukturu, a Šapić je najavio da će sledeće godine biti obnovljeno ili rekonstruisano više od 100 ulica u Beogradu.

  „Neke će biti presvučene, neke ozbiljno rekonstruisane, neki bulevari će biti prošireni“, rekao je Šapić i dodao da će o tome više govoriti na predstojećoj sednici gradskog parlamenta.

  Šapić: Prvo Savsko šetalište, pa Savski nasip

  Govoreći o uređenju beogradskog priobalja, Šapić je rekao da nije fer da neki sugrađani zauzimaju nešto što pripada svim Beograđanima samo zato što su tu prvi došli pre 20 ili 30 godina.

  „Da ne pričam o tome što su ta mesta prodavana, uđete tamo prvi pa posle prodate msto. Otvoren je konkurs, biće licitacija, svi koji budu dobili, za dva meseca ćemo završiti projekat infrastrukture (struja, voda), a onda uklanjati one koji se nisu sami uklonili… Pre par dana je isečeno 40 divljih priključaka na struju“, rekao je gradonačelnik govoreći o splavovima na Savi.

  aleksandar šapić

  Aleksandar Šapić (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO)

  Dodao je da su obezbeđena sredstva i za uređenje čitavog savskog šetališta.

  Govoreći o rešavanju problema Savskog nasipa i ilegalnih objekata koji su na njemu nikli, gradonačelnik Beograda je rekao da se sada sređuje priobalje, a da je nasip malo komplikovaniji jer se na njemu nalaze čvrsti objekti u kojima neki ljudi žive.

  „Rešavamo jedan po jedan problem. Savski nasip se značajno razlikuje od savskog šetališta, jer ovde imamo splav a tamo čvrsti objekat“, istakao je Šapić.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash, Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE