Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Evropska unija, pravila, savet

  EU odobrila NOVI paket sankcija Rusiji

  Evropski savet odobrio je u četvrtak novi paket sankcija Rusiji u vezi sa ruskom invazijom na Ukrajinu, saopšteno je iz Saveta EU. EU uvodi zabranu uvoza ruskog zlata. Zabrana se odnosi i na zlatni nakit.

  U saopštenju se navodi da je Savet, kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu, usvojio nove mere. Njihov cilj je da se pooštre postojeće ekonomske sankcije Rusiji, da se ojača njihova efikasnost, a da se  sprovođenje sankcija dovede do savršenstva.

  Savet ističe da novi paket „održavanja i prilagođavanja“ zabranjuje kupovinu, uvoz ili transfer zlata, uključujući nakit, piše N1.

  U saopštenju je naglašeno da mere ne sprečavaju treće zemlje i njihove državljane izvan EU da kupuju farmaceutske ili medicinske proizvode iz Rusije. Prema tekstu saopštenja, EU dozvoljava pružanje tehničke pomoći Rusiji za robu i tehnologiju koje se koriste u civilnoj avijaciji.

  Savet EU dodaje da je prošireno izuzeće od zabrane transakcija sa određenim ruskim državnim firmama, ukoliko su te transakcije povezane sa poljoprivrednim proizvodima ili prevozom nafte u treće zemlje.

  Bojkot svega što je rusko: Premijer pozvao Poljake da uvedu lične sankcije Rusiji

   

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE